kmetijaFlorjan

Kmetija Florjan

Dobrodošli pri Butični kmetiji Florjan. Posvečeni smo temu, da vam ponudimo le najboljše v svežem sadju in z njegovo predelavo v kakovostne in odlične likerje, sirupe, ter marmelade. Ko smo leta 2020 začeli s sajenjem malin , si nismo mislili da bomo danes imeli toliko različnega sadja, zelenjave ali zelišč. Danes poleg pridelave, predelave in prodaje naših dobrot ustvarjamo tudi poučne zgodbe za najmlajše obiskovalce in turiste. Z veseljem in ponosom delimo to zgodbo tudi z vami. Tam, kjer zemljo zjutraj prebudijo prvi sončni žarki, na Selah med Slovenj Gradcem in Kotljami, le streljaj od vaškega jedra, ob potoku Selčnica leži kmetija Florjan. Smo majhna družinska kmetija.

Inovativna kmetija z domačimi izdelki

Pred nami so na naši kmetiji kmetovali že mnogi rodovi, začetki segajo v čas Marije Terezije. Sprva so bίli boj za lastno preživetje, današnja generacija pa smo se odločili za usmeritev v naravi prijazno in trajnostno pridelavo sadja in zelenjave. Družbo nam delata dve družinski psički in nekaj muc. S spoštljivim odnosom do narave, z veliko volje do dela in z novimi znanji ustvarjamo zgodbo okusnih malin, eksotičnih andskih jagod, celoletnega regrata in več vrst jedilnih buč. Zasadili smo tudi nasad bavarskega kivija (aktindije), v bližnji prihodnosti pa se bo naši ponudbi pridružilo še nekaj vrst drugega eksotičnega sadja.

Sadni nasad

Zemljo in pridelke obdelujemo popolnoma naravno, ročno in z lastnimi domačimi škropivi oz. gnojili (iz kopriv, domačega mleka, žajbljevega čaja….). Pripravljamo tudi lasten kompost ker želimo v prihodnosti postati popolnoma samooskrbni, na vseh področjih. Tako smo tudi namakalni sistem zgradili na osnovi zajemanja deževnice. Zemljo obdelujemo z ljubeznijo in prepričani smo, da se del te ljubezni prenese tudi na naše pridelke. Kontrolo kakovosti in ekološki nadzor nam opravlja Inštitut KON-CERT iz Maribora. Sodelujemo tudi s preverjenimi in kakovostnimi dobavitelji kot sta npr. Hiša vin Emino in Vinogradništvo in vinarstvo Pipan. Upamo, da v naših dobrotah uživate tudi vi. Če imate kakšno vprašanje ali komentar nas prosimo kontaktirajte.